De manager kinderopvang ziet toe op de uitvoering van het beleid, stuurt hierop aan en werkt hier ook zelf aan mee.
De manager kinderopvang denkt mee in beleidsontwikkeling en werkt na vaststelling door de directeur mede beleidsvoorstellen uit. De manager kinderopvang is in hoofdzaak verantwoordelijk voor de implementatie van het vastgestelde beleid in het primair proces. Zij (ziet toe op) de uitvoering van het beleid in het primair proces, stuurt hierop aan en werkt hier ook zelf aan mee. Zij is verantwoordelijk voor een optimale dienstverlening aan ouders/verzorgers en kinderen en het realiseren van de bedrijfsmatige- en kwaliteitsdoelstellingen binnen de aangewezen locaties en werksoorten. Zij houdt daarbij rekening met de strategie, missie en visie van de organisatie en met de wet- en regelgeving. De manager kinderopvang geeft daartoe leiding en sturing aan de locaties.
Resultaat: Beleid geïnitieerde mede ontwikkeld voor het primaire proces in aansluiting op de organisatiestrategie.
Resultaat: Beleid geïmplementeerd, zodanig dat de strategische doelen van de organisatie worden vertaald in doelen, worden vertaald in procedures en worden behaald voor de locaties.
Resultaat: Leiding gegeven zodanig dat medewerkers hun doelstellingen volgend uit de organisatiestrategie realiseren.
Resultaat: Bedrijfsprocessen van de aangewezen locaties gefaciliteerd zodanig dat de doelstellingen van de locaties gerealiseerd kunnen worden.
Resultaat: Deelgenomen aan interne overlegvormen, contact onderhouden en intern adviezen en informatiegegeven, teneinde zorg te dragen voor een optimale informatievoorziening top down en bottom up en te komen tot optimale besluitvorming.
Resultaat: Externe contacten gelegd en onderhouden en informatie gegeven zodat de samenwerking met instellingen, ouders en gastouders optimaal verloopt, kennis wordt opgedaan over ontwikkelingen, de organisatie zichtbaar is en kansen worden benut.
*Managers schrijven voor hun eigen locaties zelfstandig (pedagogisch) werkplannen en niet overkoepelende werkinstructies en procedures vanuit kader- en overleg afspraken.
Om te kunnen werken als leerkracht in het basisonderwijs heb je een bevoegdheid tot leerkracht basisonderonderwijs nodig (PABO diploma HBO niveau).
Als je bij Blosse wilt werken als leraarondersteuner heb je een Associate Degree Leraarondersteuner nodig (HBO niveau).
Voor de functie onderwijsassistent heb je een diploma van de MBO onderwijsassistent op niveau 4 nodig.
Een andere optie is een MBO diploma Pedagogisch Werk niveau 4, richting onderwijsassistent.
Kinderdagopvang en peuteropvang/peuterspeelzaal
Om te mogen werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar is een SPW diploma op MBO niveau 3 of 4 vereist. Je beheerst taalniveau 3F. Voor peuteropvang met voorschoolse educatie is een VE diploma Uk en Puk vereist.
Buitenschoolse opvang
Ben je in het bezit van een diploma MBO-4 of een diploma op HBO-niveau, in een van deze richtingen:
en heb je plezier in het omgaan met kinderen, in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar? Dan kun je aan de slag op een buitenschoolse opvang (BSO).
Laat je inspireren door de twinkeling bij Marion Moerland (56), werkzaam als pedagogisch medewerker op Campus Columbus in Heerhugowaard. “Juf, je ruikt zo lekker naar mijn oma!”