Veelgestelde vragen

Ontdek het antwoord op onze meeste veelgestelde vragaen

Veelgestelde vragen

Met welke diploma's kun je werken als leerkracht in het onderwijs?

Om te kunnen werken als leerkracht in het basisonderwijs heb je een bevoegdheid tot leerkracht basisonderonderwijs nodig (PABO diploma HBO niveau).

Met welke diploma's kun je werken als onderwijsassistent in het basisonderwijs?

Voor de functie onderwijsassistent heb je een diploma van de MBO onderwijsassistent op niveau 4 nodig.

Een andere optie is een MBO diploma Pedagogisch Werk niveau 4, richting onderwijsassistent.

Met welke diploma's kun je werken als leraarondersteuner in het basisonderwijs?

Als je bij Blosse wilt werken als leraarondersteuner heb je een Associate Degree Leraarondersteuner nodig (HBO niveau).

Met welke diploma's kun je werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang?

Kinderdagopvang en peuteropvang/peuterspeelzaal

Om te mogen werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar is een SPW diploma op MBO niveau 3 of 4 vereist. Je beheerst taalniveau 3F. Voor peuteropvang met voorschoolse educatie is een VE diploma Uk en Puk vereist.

Buitenschoolse opvang

Ben je in het bezit van een diploma MBO-4 of een diploma op HBO-niveau, in een van deze richtingen:

 • Activiteitenbegeleiding
 • Agogisch werk
 • Onderwijs
 • Arbeidstherapie
 • CIOS of sport en bewegingsonderwijs,
 • Creatieve therapie,
 • Cultureel werk (CW of KW) of culturele en maatschappelijke vorming (CMV),
 • HBO-dans of drama,
 • Inrichtingswerk; of sociale arbeid
 • of anders ....

en heb je plezier in het omgaan met kinderen, in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar? Dan kun je aan de slag op een buitenschoolse opvang (BSO).

Heeft Blosse ook een zij-instroomtraject voor leerkrachten?

Heb jij altijd al de overstap naar het onderwijs willen maken, maar kun je hier wel wat ondersteuning bij gebruiken? Meld je dan nu aan op de website van het Schoolbureau voor het webinar Zij-instroom in het primair onderwijs op 2 februari as en wie weet sta jij in september al voor de klas!

In samenwerking met het schoolbureau, willen wij, de PO besturen uit de regio Kennemerland, een klas vormen om zij-instromers klaar te stomen voor een functie als leerkracht binnen één van onze scholen.

Zij- instromers / leerkrachten in spé!

16 uur per week

Kan ik bij Blosse flexibel werken?

Blosse heeft naast haar 30 locaties voor opvang en onderwijs nog een 31e team. Dat is onze flexpool! Dit team van professionals zorgt ervoor dat de kinderen begeleid worden als de vaste leerkracht of pedagogisch medewerker niet beschikbaar is. Dit kan zijn door (langdurende) ziekte en zwangerschapsverlof of omdat hij of zij bijzonder verlof heeft opgenomen.

Lijkt het je wat om voor kortere of langere termijn te werken in de flexpool en zo de verschillende locaties van Blosse te ontdekken? Wil jij kijken welke locatie het beste bij je past en daarna kiezen voor een vaste plek? Of wil je juist meer weten over een bepaald onderwijsprofiel of opvangfilosofie? Houd je van het onbekende en geniet je van de afwisseling? Ontdek het in de Blosse flexpool!  

Je komt in vaste dienst van Blosse, de CAO is ook op jou van toepassing en natuurlijk gelden alle aantrekkelijke secundaire voorwaarden van Blosse ook voor jou!

Hoe lang ben je een startende leerkracht?

Bij Blosse ben je twee jaar een startende leerkracht en word je begeleid door onze eigen schoolopleiders.

Wat doe je als startende leerkracht?

Als startende leerkracht doe je alle taken die bij de functie van leerkracht horen. Wel word je extra begeleid als startende leerkracht. Bij Blosse ben je twee jaar een startende leerkracht en word je begeleid door onze eigen schoolopleiders.

Wat verdien ik als zij-instromer?

Het salaris van leerkrachten is bepaald in de CAO Primair Onderwijs. Als zij-instromer ben je in het bezit van een HBO opleiding en heb je na een intensief voortraject het geschiktheidsonderzoek en de Wiscat positief afgerond. Je bent tijdens de tweejarige opleiding bevoegd om zelfstandig voor de groep te staan. Het eerste jaar word je ingedeeld in max LB-2 en na een jaar kan je als het goed gaat een stap maken naar max LB-7. Lees meer.

Hoe word ik zij-instromer in het onderwijs?

Je komt in aanmerking voor het zij-instroomtraject als je beschikt over een afgeronde HBO- of WO-opleiding. Lees meer.

Kan ik zij-instromer worden?

Je komt in aanmerking voor het zij-instroomtraject als je beschikt over een afgeronde HBO- of WO-opleiding. Lees meer.

Welke scholen nemen zij instromers aan?

Als je wordt aangenomen bij Blosse in het zij-instroom traject, bekijken we samen welke locatie het beste bij je past. Lees meer.

Wat kun je met pedagogisch medewerker niveau 4?

Met je diploma Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker kun je als pedagogisch medewerker aan de slag bij Blosse en ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse ontwikkelingsbegeleiding van een groep kinderen. Lees meer.

Hoeveel verdien je als pedagogisch medewerker niveau 4?

Als pedagogisch medewerker ontvang je een salaris conform de CAO Kinderopvang. De functie pedagogisch medewerker is ingeschaald in schaal 6 (en als je op een VE groep werkt schaal 7).

Wat is een IKC medewerker?

Een medewerker kindcentrum begeleidt de kinderen gedurende de dag dat zij in het kindcentrum zijn. De functie is een combinatie van onderwijsassistent en pedagogisch medewerker. Lees meer

Wie werken er allemaal op het IKC?

In een kindcentrum werken pedagogisch professionals die kinderen van 0 tot 12 jaar begeleiden in hun ontwikkeling, denk aan leerkrachten, pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten en kindcentrummedewerkers. Lees meer

Wat verdient een assistent leidinggevende kinderopvang?

Als assistent manager kinderopvang ontvang je een salaris conform de CAO Kinderopvang. De functie assistent manager kinderopvang is ingeschaald in schaal 7 of 8.

Wat verdient een manager in de kinderopvang?

Als manager kinderopvangontvang je een salaris conform de CAO Kinderopvang. De functie manager kinderopvang is ingeschaald in de schaal 10.

Welke opleiding heb je nodig voor pedagogisch medewerker?

Kinderdagopvang en peuteropvang/peuterspeelzaal

Om te mogen werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar is een SPW diploma op MBO niveau 3 of 4 vereist. Je beheerst taalniveau 3F. Voor peuteropvang met voorschoolse educatie is een VE diploma Uk en Puk vereist.

Buitenschoolse opvang

Ben je in het bezit van een diploma MBO-4 of een diploma op HBO-niveau, in een van deze richtingen:

 • Activiteitenbegeleiding
 • Agogisch werk
 • Onderwijs
 • Arbeidstherapie
 • CIOS of sport en bewegingsonderwijs,
 • Creatieve therapie,
 • Cultureel werk (CW of KW) of culturele en maatschappelijke vorming (CMV),
 • HBO-dans of drama,
 • Inrichtingswerk; of sociale arbeid
 • of anders ....

en heb je plezier in het omgaan met kinderen, in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar? Dan kun je aan de slag op een buitenschoolse opvang (BSO).

Wat doet een manager in de kinderopvang?

De manager kinderopvang ziet toe op de uitvoering van het beleid in het kindcentrum, stuurt hierop aan en werkt hier ook zelf aan mee. Lees meer.

Wat verdien je als pedagogisch medewerker?

Als pedagogisch medewerker ontvang je een salaris conform de CAO Kinderopvang. De functie pedagogisch medewerker is ingeschaald in de schalen 6 en 7 (als je op een VE locatie werkt).

Wat is het werk van een pedagogisch medewerker?

De BSO medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse ontwikkelingsbegeleiding van een groep kinderen na de onderwijstijd. Lees hier de complete functie-omschrijving.

Wat doet een groepshulp?

Een groepshulp ondersteunt de pedagogisch medewerker in het kindercentrum door het uitvoeren van algemeen verzorgende taken. Lees hier de complete functie-omschrijving.

Wat verdient een groepshulp?

Als groepshulp ontvang je een salaris conform de CAO Kinderopvang. De functie groepshulp is ingeschaald in de schaal 3.

Wat is het salaris van een leerkracht in het basisonderwijs?

Het salaris van leerkrachten is bepaald in de CAO Primair Onderwijs. Een leerkrachtsalaris in het primair onderwijs valt in de schalen LB of LC en is afhankelijk van het aantal ervaringsjaren.

Wat verdient een leraar basisonderwijs netto?

Het salaris van leerkrachten is bepaald in de CAO Primair Onderwijs. Een leerkrachtsalaris in het primair onderwijs valt in de schalen LB of LC en is afhankelijk van het aantal ervaringsjaren. Hoeveel netto salaris je overhoudt van je bruto salaris is afhankelijk van persoonlijke omstandigheden. Je kunt de personeels- en salarisadministratie op het servicebureau van Blosse vragen om een pro-forma salarisberekening.

Wat is het salaris van een onderwijsassistent?

Het salaris van onderwijsassistenten is bepaald in de CAO Primair Onderwijs Het salaris van een onderwijsassistent in het primair onderwijs valt in de schalen OOP 4 en OOP 6 en is afhankelijk van het aantal ervaringsjaren. Bij Blosse kun je met je diploma onderwijsassistent ook ingezet worden als pedagogisch medewerker als je dat wilt. Zo kun je een ruimer contract krijgen met meer uren en dus een hoger salaris. Voor de kinderen is het ook fijn dat ze de hele dag dezelfde gezichten zien in het kindcentrum.

Wat moet je doen als onderwijsassistent?

De onderwijsassistent verricht leerlingbegeleiding en onderwijsondersteuning, die vooraf is afgestemd met de leerkracht. Lees meer  

Bij Blosse word je naast je werk als onderwijsassistent ook gevraagd om mee te werken in de opvang.

Wat mag een onderwijsassistent wel en niet?

De onderwijsassistent verricht leerlingbegeleiding en onderwijsondersteuning, altijd onder supervisie van de leerkracht. Lees meer

Wat kun je doen met diploma onderwijsassistent?

De onderwijsassistent verricht leerlingbegeleiding en onderwijsondersteuning, die vooraf is afgestemd met de leerkracht. Lees meer Bij Blosse kun je met je diploma onderwijsassistent ook ingezet worden als pedagogisch medewerker als je dat wilt. Zo kun je een ruimer contract krijgen met meer uren en dus een hoger salaris. Voor de kinderen is het ook fijn dat ze de hele dag dezelfde gezichten zien in het kindcentrum.

Wat doet een manager in de kinderopvang?

De manager kinderopvang ziet toe op de uitvoering van het beleid in het kindcentrum, stuurt hierop aan en werkt hier ook zelf aan mee. Lees meer.

Hoe word ik manager kinderopvang?

Een manager kinderopvang heeft een HBO opleiding in de richting van Sociaal Pedagogisch Werk. Wanneer je nog (net niet) voldoet aan de opleidingseis is het mogelijk om je binnen Blosse verder te ontwikkelen en te scholen.  

Welke opleiding heb je nodig voor locatiemanager kinderopvang?

Een manager kinderopvang heeft een HBO opleiding in de richting van Sociaal Pedagogisch Werk.

Wat verdient een manager kinderopvang?

Als manager kinderopvang ontvang je een salaris conform de CAO Kinderopvang. De functie manager kinderopvang is ingeschaald in de schaal 10.

Kun je als gepensioneerde bij Blosse werken?

Ben je gepensioneerd en bevoegd als leerkracht of pedagogisch medewerker? Dan ben je bij Blosse van harte welkom! Bekijk onze vacatures of informeer naar een plekje in de flexpool of invalpool. Daarnaast is het ook mogelijk om vrijwilligerswerk te doen bij Blosse.

Ik ben 50+. Kan ik bij Blosse een opleiding volgen tot pedagogisch medewerker?

Bij Blosse zijn kinderopvang en onderwijs grotendeels onder één dak en onder één regie georganiseerd. We laten kinderen van 0 tot 12 jaar groeien en voelen dat ze mogen zijn wie ze zijn. Onze pedagogisch medewerkers ondersteunen de kinderen in hun ontwikkeling.

We bieden je de gelegenheid om dit samen met ons te beleven en vorm te geven. Tijdens je opleiding ben jij naast de collega’s op de locatie, verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding, verzorging en de ontwikkeling van de kinderen op het kinderdagverblijf. We bouwen jouw taken en verantwoordelijkheden gedurende de stageperiode steeds verder uit. Jouw stagebegeleider en collega’s helpen je hierbij. We denken met je mee om je stage zo interessant mogelijk te maken. Zo krijg je bijvoorbeeld de ruimte om tijdens je stage te wisselen van groep (we werken met baby-, dreumes-, peuter-, POV en BSO-groepen). Zo krijg je de verschillende ontwikkelingsfasen van het kind nog beter mee en leer je hoe jij als pedagogisch medewerker goed inspeelt op de behoeften per leeftijdscategorie.

Heb je interesse in het volgen vaneen BBL-opleiding Pedagogisch medewerker niveau 3 of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4, stuur dan een motivatie en CV naar: praktijkopleider.opvang@blosse.nl

Je krijgt direct een reactie en hoort dan welke mogelijkheden er op dat moment zijn.

We werken onder andere samen met het Horizon College regio Alkmaar/Hoorn en het ROC kop Noord-Holland in Schagen. Daarnaast bieden we ook een in-company opleiding tot medewerker kindcentrum.

Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.